Voor goede diagnostiek en behandelmogelijkheden blijft Dierenkliniek Beneden-Leeuwen voortdurend innoveren.

Vierkant-Diagnostiek1523x1523

Een goede diagnose is, vanzelfsprekend, essentieel voor een goede behandeling. Dierenkliniek Beneden-Leeuwen blijft voortdurend innoveren om de anamnese en het klinisch onderzoek te ondersteunen, aan te vullen en uit te breiden om een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen.

Vervolgens kunnen wij in overleg met u een behandelplan opstellen. Dit kan variëren van adviezen en begeleiding, specifieke voeding of supplementen, verwijzing naar bijvoorbeeld dierfysiotherapie, medicamenteuze behandeling tot kleinere of grotere (endo)chirurgische ingrepen.

Voor de behandeling van uw dier beschikken wij over zeer modern uitgeruste operatiekamers met diverse zeer innovatieve instrumenten en apparaten. Het voorbeeld op de foto betreft een röntgenfoto van een hondje met blaassteentjes, die in onze dierenkliniek gediagnostiseerd en met behulp van endochirurgie van zijn probleem afgeholpen is.

Hieronder vind u de links naar enkele artikelen over onderzoeken en metingen die wij in onze praktijk gebruiken. Meer artikelen over de behandelingen vindt u op de andere pagina’s in het menu Diergeneeskunde. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Röntgenologie en echografie

Röntgenfoto's en echobeelden zijn belangrijke hulpmiddelen bij de diagnostiek, deze technieken geven de mogelijkheid om het inwendige van het dier te onderzoeken, veelal zonder dat het dier gesedeerd hoeft te worden. Dierenkliniek Beneden-Leeuwen beschikt over digitale röntgenapparatuur om de best mogelijke diagnostische beelden van uw dier te verkrijgen.

Over een andere beeldvormende techniek waarmee het binnenste van het dier letterlijk bekeken kan worden, de endoscopie, leest u meer op andere pagina's in ons menu Diergeneeskunde.

Lees hier het artikel

Laboratorium onderzoek en andere metingen

Laboratorium onderzoeken worden ingezet ter ondersteuning van de diagnosestelling en om de juiste behandeling te kunnen geven. Veel van de onderzoeken kunnen bij Dierenkliniek Beneden-Leeuwen zelf uitgevoerd worden, maar er is ook een snelle samenwerking met meer gespecialiseerde laboratoria. Ook bij dieren minder vaak gebruikte metingen zoals ECG, bloeddruk of oogboldruk metingen kunnen bij Dierenkliniek Beneden-Leeuwen worden ingezet.

Lees hier het artikel

Video-otoscopie: beter zicht op oorproblemen

Ooraandoeningen bij hond en kat zijn één van de meest voorkomende problemen in de diergeneeskunde van de kleine huisdieren. Video-otoscopie is een enorme verbetering voor de diagnostiek en behandeling van oorproblemen.

Lees hier het artikel

Oogboldrukmeting bij glaucoom

Bij de diagnose en behandeling van glaucoom is meting van de oogboldruk van groot belang. Dierenkliniek Beneden-Leeuwen beschikt over het instrument dat voor deze meting nodig is.

Lees hier het artikel