De problemen die een dier aan keel, neus, oren en de voorste luchtwegen kan ondervinden zijn zeer divers. Chronische oorontstekingen, een bloedoor (ot-hematoom), uitvloei uit de neus, veelvuldig niezen, hoesten of problemen met de ademhaling of met slikken zijn allemaal aandoeningen die nader onderzocht dienen te worden. Bij Dierenkliniek Beneden-Leeuwen kunt u voor uw dier hulp krijgen voor zowel de eenvoudigere als ook voor een aantal complexere problemen.

Vierkant%20Neustumor%20gespiegeld

Met behulp van endoscopie en innovatieve chirurgische methoden biedt Dierenkliniek Beneden-Leeuwen (aanvullende) oplossingen voor problemen in keel, neus en oren bij honden en katten.

Bijvoorbeeld de ernst van de verschillende afwijkingen bij brachycefale (kortsnuitige) honden met ademhalingsproblemen kan in beeld gebracht worden om te beoordelen welke ingrepen uw dier het beste kunnen helpen.

Vreemde voorwerpen (zoals grasaren) kunnen in neus of oor gelokaliseerd worden en vaak ook direct verwijderd worden.

Een bloedoor is een acute aandoening die zo snel mogelijk verholpen moet worden. Bij Dierenkliniek Benden-Leeuwen wordt hiervoor bij voorkeur laserchirurgie in combinatie met endoscopie ingezet omdat dit met minder pijn voor uw dier even goede of betere resultaten geeft.

Ook een neustumor zoals op de foto kan met behulp van laser chirurgie verwijderd worden. In onderstaande artikelen vindt u informatie over enkele vaak voorkomende behandelingen in onze kliniek. Staat er niet bij wat u zoekt, of heeft u vragen, neemt u dan contact op met ons.

Brachycephaal Obstructief Syndroom (BOAS, BOS) bij kortsnuitige honden

Het brachycephaal obstructief syndroom (vaak afgekort als BOS, of in het Engels en in de wetenschappelijke literatuur BOAS: brachycephalic obstructive airway syndrome), is een serieus te nemen probleem van veel kortsnuitige of kortschedelige honden. Door een reeks anatomische afwijkingen worden de bovenste luchtwegen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor de hond in meer of mindere mate moeite heeft met ademhalen. Vroegtijdig ingrijpen, al dan niet chirurgisch, voorkomt verslechtering van de gezondheid en kan de kwaliteit van leven voor uw hond duidelijk verbeteren.