Dierenkliniek Beneden-Leeuwen heeft alle faciliteiten voor specialistische orthopedische chirurgie en endochirurgie. Maar ook voor andere chirurgische ingrepen kan uw dier in één van onze moderne operatiekamers terecht.

CHIRENDO-BOSEndoscopiePlaatjeBew960x360

Bij alle ingrepen besteden wij veel aandacht aan het comfort van uw dier tijdens en na de operatie. In de operatiekamer hebben wij alle moderne apparatuur om uw dier veilig en op maat door de anesthesie te begeleiden. Bovendien bieden wij, waar mogelijk, minimaal-invasieve chirurgie om de genezing na de ingreep zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Hiervoor maken wij gebruik van endoscopie, endochirurgie, laserchirurgie en microchirurgie.

Enkele voorbeelden:

  • Meest bekende is misschien wel laparoscopische sterilisatie van de teef, maar dit kan ook bij de kat of in sommige gevallen een konijn.
  • Nu is er ook Transvaginale laparoscopische NOTES sterilisatie (TLOVE): de minst belastende methode om uw hond te laten steriliseren. Wij zijn één van de weinige praktijken in Nederland die deze techniek kunnen aanbieden voor de sterilisatie van uw hond.
  • Verwijderen van urineblaassteentjes of van een ingeslikt vreemd voorwerp middels een kijkoperatie.
  • Behandeling van een bloedoor mbv de diodelaser: minder belastend voor uw dier dan de traditionele hechtingen, maar met hetzelfde gunstige resultaat.
  • TTA Rapid operatie bij gescheurde kruisband van de hond: een innovatieve operatie om te voorkomen dat het instabiele kniegewricht chronisch ontstoken raakt en de hond pijn houdt en blijvend kreupel wordt.
  • Chirurgische behandeling van Brachycephaal Obstructief Syndroom (BOS) bij kortsnuitige hondenrassen om de bemoeilijkte ademhaling te verlichten.
  • Oogoperaties bij problemen met het derde ooglid, met behulp van de operatiemicroscoop.

Bekijk voor meer informatie de artikelen op onze Diergeneeskunde pagina's of neem contact met ons op.