Naast alle eerstelijns diergeneeskundige verrichtingen, biedt Dierenkliniek Beneden-Leeuwen ook een groot aantal meer gespecialiseerde behandelingen en onderzoeken. Wij hebben uitgebreide expertise en faciliteiten in endoscopie en endochirurgie en ook in diverse orthopedische operaties.

In het hoofdmenu Diensten vindt u de pagina's met korte informatie over onze dienstverlening. In het hoofdmenu Diergeneeskunde vindt u uitgebreidere artikelen over diverse behandelingen. Hieronder vindt u de directe links. Staat er niet bij wat u zoekt, neemt u dan contact met ons op.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor uw dier klaar: belt u ons op 0487-592233.

Wanneer is spoed geboden? Dat leest u op deze pagina.

Overige pagina’s uit het menu Diensten:

.

Hypertensie (hoge bloeddruk) bij katten kan ernstige schade aan ogen, hersenen, nieren of het hart veroorzaken

Een te hoge bloeddruk (hypertensie) bij de kat is vaak het gevolg van problemen met de nieren of de schildklier, en kan ernstige schade veroorzaken aan de ogen, de hersenen, de nieren of het hart. Met behulp van medicatie kan de bloeddruk verlaagd worden, waardoor (verdere) schade voorkomen kan worden. Omdat hypertensie vaak pas opgemerkt wordt wanneer de kat plotseling blind wordt of een hersenbloeding krijgt, is het aan te bevelen regelmatig preventief de bloeddruk te controleren, zowel bij katten met al bekende aandoeningen als bij gezonde oudere katten.

Laparoscopische sterilisatie bij hond en kat

De laparoscopische sterilisatie, sterilisatie via een kijkoperatie, minimaal invasieve sterilisatie, lap spay of laparoscopische ovariëctomie zijn verschillende benamingen voor dezelfde ingreep om het vrouwelijk dier onvruchtbaar te maken. Eigenlijk moet deze ingreep een castratie genoemd worden, omdat de eierstokken verwijderd worden en niet de eileiders onderbonden worden.

Heupprothese of heupimplantaat bij de hond

Wanneer uw hond ernstige artrose door heupdysplasie, een gebroken heup of heupluxatie heeft, kan een heupprothese of heupimplantaat uw hond er weer helemaal bovenop helpen. Afhankelijk van de gesteldheid van het heupgewricht kan een Total Hip Replacement (THR) of een Partial Hip Replacement (PHR) een uitstekende optie zijn om uw hond nog jarenlang van een pijnvrij leven te laten genieten.

TLOVE laparoscopische sterilisatie via NOTES bij de vrouwelijke hond

Er zijn verschillende chirurgische methoden om een vrouwelijke hond te steriliseren, of beter gezegd te castreren, daar de eierstokken verwijderd worden (ovariëctomie). Naast de traditionele open chirurgie, waarbij de organen in de buikholte via een (grote) snede in de buikwand benaderd worden, komen er in navolging van de humane geneeskunde tegenwoordig ook voor dieren steeds meer en betere minimaal-invasieve methoden beschikbaar.

TTA-Rapid operatie bij gescheurde kruisband

Een gescheurde kruisband is één van de meest voorkomende beschadigingen van het kniegewricht bij de hond. Het kniegewricht wordt instabiel, wat pijn en kreupelheid veroorzaakt en een verdere beschadiging van het gewricht. Zonder adequate behandeling raakt het kniegewricht chronisch ontstoken en kan de hond blijvend kreupel blijven. Drie dagen na de verscheuring van de voorste kruisband beginnen al microscopische veranderingen op te treden, welke leiden tot osteoartritis. Vroeg en doeltreffend ingrijpen is de beste methode om dit te voorkomen. Neem dus bij kreupelheid van uw hond altijd zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

Urineblaasstenen bij honden en katten

Urineblaasstenen worden regelmatig gediagnosticeerd bij honden en katten. In veel gevallen is operatief verwijderen de beste optie, de klachten verminderen vrijwel direct. De gouden standaard voor het chirurgisch verwijderen van urineblaasstenen is met behulp van endoscopie (minimaal invasieve chirurgie).