Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title
Het is niet alleen de KENNIS, maar ook de ZORG die telt.

Video-otoscopie

Video otoscopie is het kijken in en het onderzoeken van het oor met een camera die met een beeldverwerkende monitor verbonden is.

 

Ooraandoeningen bij hond en kat zijn een van de meest voorkomende problemen in de diergeneeskunde van de kleine huisdieren. Het is vaak een uitdaging voor wat betreft de diagnose en de therapie. Video-otoscopie is een enorme verbetering voor de diagnostiek en behandeling van oorproblemen. De dierenarts heeft hiermee de mogelijkheid om de veranderingen in de gehoorgang beter zichtbaar te maken en te beoordelen. Dit geldt des te meer voor het gebied bij het trommelvlies en speciaal in het middenoor.

 

Voor de eigenaar van het huisdier is het nu mogelijk om mee te kijken, waardoor deze meer betrokken wordt bij de beoordeling van het oor en gemakkelijker kan begrijpen wat de problemen zijn en waarom voor een bepaalde behandeling wordt gekozen. Na een behandeling kan een eigenaar opnieuw meekijken en het effect van de behandeling zien.

Video-otoscopie

Video-otoscopie heeft het grote voordeel dat er meer behandelingen uitgevoerd kunnen worden. Naast het bekijken van het oor, kan het oor onder zicht worden gespoeld, kunnen onder zicht biopten worden afgenomen, injecties in het oor gegeven worden, onder zicht vreemde voorwerpen worden verwijderd en het trommelvlies worden ingesneden om het middenoor te beoordelen en te behandelen, waarna het trommelvlies weer dichtgroeit.

Video-otoscoop monitor

De video-otoscoop monitor kan foto's en videobeelden maken Deze kunnen aan het patiëntendossier worden toegevoegd en voor de dierenarts en de eigenaar een duidelijk beeld geven van het ziekteproces en van de uitgevoerde behandelingen.

 

 

 Gezond oor van een Duitse herder                           Oorontsteking met veel oorsmeer                          

 

 

 

 

 

 

 

 Oorontsteking, die pas goed zichtbaar wordt             Oormijt bij een kat                                    na het spoelen van het oor.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo veterinary endoscopy society site2 logo licg 

knmvd  160x130.jpg  chip je diere   Logo Endoscopie

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld u aan en blijft op de hoogte!