Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title
Het is niet alleen de KENNIS, maar ook de ZORG die telt.

Faciliteiten

Een laser produceert een strakke éénkleurige lichtbundel. 20140408 124302 resized Laser staat voor Light Amplification by the Stimulated Emission of 

Radiation.

Een diode laser geeft licht met een golflengte van 810 –  980nm.

Dit licht wordt weinig verzwakt door water of andere vloeistoffen en

enorm geabsorbeerd door biologische pigmenten. Dit effect is  

maximaal bij 810nm, waardoor er een verhoogd warmte effect is

met weinig energie input.

 

Met een laser kan men cellen laten verdampen waardoor er een snijdend effect ontstaat. Daarnaast geeft het een goed gecontroleerde zone van thermocoagulatie waardoor een goede hemostasis (bloedstolling) wordt gewaarborgd. Bij het bestralen van weefsels werkt de diode laser antibacterieel, stimuleert de doorbloeding en activeert weefselcellen.

 

Lees meer...

Het ECG wordt veel minder gebruikt dan vroeger. Veel indicaties zijn vervallen aangezien de echo hier nu de voorkeur heeft. Echter het ECG heeft nog altijd zijn waarde en is onvervangbaar als het gaat om ritmestoornissen van het hart. Lees meer...

Daar geluidsgolven zich prima door water voortbewegen is echoscopie uitermate geschikt voor onderzoek aan het hart en de buiktholte, waar de organen en lichaamsholten, zoals de galblaas, de urineblaas en de vruchtblazen veel vocht bevatten.

Lees meer...

Andere benamingen voor endochirurgie zijn kijkoperatie en minimaal invasie chirurgie. Minimaal Invasieve Chirurgie (Engelse term Minimally-Invasive Surgery, afgekort MIS) is de term die wordt toegepast voor chirurgische ingrepen waarbij een veel kleinere snede gemaakt wordt dan bij een conventionele ingreep.

Lees meer...

Endoscopie betekent letterlijk naar binnen kijken. Door nieuwe ontwikkelingen in instrumentarium en apparatuur heeft de al langer bestaande endoscopie een geweldige impuls gekregen.

Lees meer...

In onze kliniek is isolatie opname aanwezig, waar patienten in afzondering verzorgd kunnen worden. Bij zeer besmettelijke aandoeningen is het mogelijk patiënten op te nemen in een apart gebouw op ons terrein zodat totale isolatie gewaarborgd is.

Lees meer...

Indien patiënten extra of zelfs intensieve zorg nodig hebben, zijn er in onze kliniek voldoende opname mogelijkheden om deze te verzorgen. We hebben gezamelijke en gescheiden opname ruimten voor honden en katten.

Lees meer...

In het laboratorium van de dierenkliniek worden de volgende onderzoeken en bepalingen uitgevoerd:

 • Bloedonderzoek
 • Urineonderzoek
 • Microscopisch onderzoek
 • Schimmelkweek
 • Ontlastingsonderzoek
 • Progesteronbepaling
 • Felv/FIV sneltest
 • Giardiasis sneltest
 • Artuvetrin Allergie Huid- en serumtest
 • Extern laboratoriumonderzoek

 

Ondanks alle mogelijkheden in de kliniek zijn bepaalde onderzoeken alleen uitvoerbaar bij een specialistisch laboratorium. Hiervoor werken wij samen met

Vetmedlab en Vetipath.

Lees meer...

De chirurgische mogelijkheden zijn verder uitgebreid met de komst van een Carl Zeiss operatiemicroscoop. Hierbij kunt u vooral denken aan oogchirurgie, chirurgie van gewrichtsbanden en pezen, tandheelkundige ingrepen waarbij een vergroting nodig is, kaakchirurgie, KNO operaties en neurochirurgie.

Lees meer...

Deze techniek is uitermate geschikt voor onderzoek aan de harde delen van het lichaam zoals het skelet en het gebit. In de weke delen kan het worden toegepast bij onderzoek aan de longen, het hart en het maagdarmkanaal. Daarnaast kan het informatie geven over de lever, de nieren, de blaas, de baarmoeder, de milt en de prostaat.

 

 

Het is mogelijk in onze praktijk officiele HD- en ED-rontgenfoto's te laten maken.

 

Dierenkliniek Beneden Leeuwen beschikt over een digitaal röntgenapparaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inka

 ED

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HD-röntgenfoto                                                    ED-röntgenfoto

 

Lees meer...

Het gebit van de hond en kat

Puppies en kittens ontwikkelen eerst een melkgebit en na de wisseling, vanaf 3.5 maand tot 7 maanden, een blijvend gebit, waar ze het hun verdere leven mee moeten doen. Door huisdiereigenaren wordt helaas het gebit van hun hond of kat te weinig gecontroleerd, waardoor bij meer dan 80% van de huisdieren uiteindelijk gebitsproblemen ontstaan. Bij de hond gebeurt dit al vanaf een leeftijd van 3 jaar. Gebitsproblemen veroorzaken vaak pijn, welke niet altijd wordt getoond, en zijn een gevaar voor de gezondheid van andere organen, zoals de lever, nieren en het hart.

Lees meer...

Indien u op vakantie gaat en uw huisdier heeft extra medische zorg nodig, waarin elders moeilijk of niet voorzien kan worden, dan kunt u uw huisdier bij ons onderbrengen.

Lees meer...

Logo veterinary endoscopy society site2 logo licg 

knmvd  160x130.jpg chip je diere   Logo Endoscopie

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld u aan en blijft op de hoogte!