Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title
Het is niet alleen de KENNIS, maar ook de ZORG die telt.

De operatiepatiënt

Uw huisdier moet binnenkort een operatie ondergaan. Hieronder vindt u meer bijzonderheden over de voorzorgsmaatregelen behorende bij de ingreep.

Nuchter

Voor de ingreep dient uw huisdier nuchter te zijn. Dit is om zoveel mogelijk te voorkomen dat het dier gaat overgeven en er voedsel in zijn luchtpijp en/of longen terecht kan komen. Daarom mag uw huisdier 12 uur voor de operatie niets meer eten. Bij katten is het verstandig om ze 12 uur voor de operatie binnen te houden, zodat het dier niet elders eet. Drinken (alleen water) mag nog wel, dus de waterbak kan blijven staan.

De dag van de operatie

Wij verwachten dat u tijdig op de afgesproken tijd met uw huisdier aanwezig bent. Katten dienen vervoerd te worden in een stevig en goed afsluitbaar kattenmandje. Laat uw hond goed uit, het is tevens verstandig uw dier tijdig te ontwormen en/of te ontvlooien voor de ingreep.

Bereikbaarheid

Zorg ervoor dat u telefonisch bereikbaar bent tijdens de operatie van uw huisdier. Vergeet niet het juiste telefoonnummer door te geven aan ons. Het is prettig voor uw huisdier wanneer er iemand de rest van de dag bij het dier aanwezig blijft als deze weer thuis is na de operatie.

Weer thuis

Uw dier kan, eenmaal thuis als gevolg van de narcose, nog wat wankel of slaperig zijn. Zorg daarom voor een rustige ligplaats: apart van andere dieren en/of de kinderen en maak de ruimte eventueel wat schemerig. Deze plek dient ook veilig te zijn: zorg dat uw dier nergens af kan vallen of op kan springen. Zorg voor een behaaglijk warme ligplek, maar maak het niet te heet. U kunt het dier eventueel toedekken. Het tijdelijk inrichten van een bench is een goede mogelijkheid. Laat honden wel regelmatig kort aangelijnd uit. Zorg ervoor dat katten gemakkelijk toegang hebben tot een eigen schone, lage kattenbak

Eten en drinken na de operatie

Uw huisdier mag weer kleine beetjes eten en drinken volgens de door de dierenarts gegevens instructies. Het dier moet echter binnen een dag na de operatie weer zelf drinken en binnen twee dagen ook weer zelf eten.

Bijzonderheden of twijfel? Merkt u na de operatie bijzonderheden aan uw dier of twijfelt u of het wel goed gaat? Neem dan altijd contact met ons op!

Logo veterinary endoscopy society site2 logo licg 

knmvd  160x130.jpg  chip je diere   Logo Endoscopie

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld u aan en blijft op de hoogte!